Financieel Vitaal
Hulp bij geldzorgen via jouw werkgever

Blog

02.07.2021

Rust en vertrouwen als geheim recept voor financiële vitaliteit

Dit is mijn eerste post voor de website van Financieel Vitaal. In het verleden heb ik vaker geschreven voor websites of in vakbladen. Toch is deze eerste blog wel even een dingetje. Wat is mijn toonzetting? Wat wordt het onderwerp? Het is per slot van rekening de eerste blog voor mijn nieuwe label. Alle ogen zijn gericht op Kwatta nu ik met een geheel nieuw concept kom.

Helder en concreet
Het werd hoog tijd om kleur te bekennen en het verleden los te laten. Ik moet duidelijker worden over wat ik precies doe. Wat ik voor mijn klanten en opdrachtgevers kan betekenen. Kiezen en gekozen worden. Ik profileerde mezelf met teveel verschillende dingen zodat andere mensen het niet meer snappen. Dat komt omdat je eclectisch werkt, zegt mijn studiecoach vandaag. In gewone mensentaal betekent dit dat ik uit allerlei methoden en technieken de elementen eruit pak die in mijn praktijk effectief zijn. Daarom kan ik perfect op maat werken, gaat de studiecoach verder, het grote nadeel is dat ik mezelf lastig kan presenteren. Ik kan moeilijk aan een ander en uitleggen wat ik precies doe. Dit klinkt mij niet vreemd in de oren.

Rust geven
Afgelopen weken heb ik meerdere mensen om een review voor de nieuwe website van Financieel Vitaal gevraagd. Een aantal daarvan mag ik publiceren in mijn portfolio. In meerdere reviews komt als rode draad het geven van “rust” en “vertrouwen” naar voren. Rust in de zin van een fijner gevoel door vermindering van de financiële stress. Mensen kunnen weer beter slapen en eten, zijn minder prikkelbaar en kunnen zich weer beter concentreren. 

Vertrouwen bieden
Vertrouwen heeft alles te maken met het teruggeven van structuur en controle over het eigen leven van de ander. Inzicht en overzicht in de financiële probleemsituatie, inclusief de mogelijke wegen uit de penarie. Dit geeft vertrouwen in de toekomst. Vertrouwen heeft ook te maken met mijzelf als mens en financieel deskundige. Ik vind het daarom een groot compliment om dit terug te lezen in de reviews. Dank jullie wel daarvoor! 

Mijn geheim voor succesvolle financiële coaching
Vertrouwen en onvoorwaardelijke acceptatie geeft een mens rust. Zo komt de ander weer in zijn eigen kracht om zelf de problemen op te kunnen lossen. Als financieel coach maak ik mezelf het liefst overbodig. Ik analyseer de situatie, verstrek de benodigde informatie, ben een wegwijzer, als het moet een mediator, moedig de klant aan en vang ‘m op als dat nodig is. De klant is in mijn ogen de deskundige over zijn of haar eigen leven. Hoe ik dat allemaal doe? Op intuïtie en jarenlange ervaring. Ik zal je de details besparen. Dat is beter weet ik nu. Belangrijkste is dat het in de praktijk werkt!

Wat vind jij van mijn manier van werken? Ik lees graag jouw mening in het opmerkingenveld…

  

Erna Knipscheer - 14:24 | 1 opmerking