Financieel Vitaal
Hulp bij geldzorgen via jouw werkgever

Blog

Erna Knipscheer is geboeid door de rol van geld in mensenlevens. In deze blog deelt zij ervaringen, nieuws en overdenkingen uit haar dagelijkse praktijk als Financieel Vitaal Coach.

10.01.2022

2. Geldzorgen zijn voor arm én rijk

savings-g06c80eeee_1920.jpgOp zoek naar een interessante overdenking liep ik tegen de volgende tekst aan die ik ooit zelf heb geschreven: 

In onze westerse maatschappij maakt bijna iedereen zich dagelijks zorgen over geld. Ons leven draait grotendeels om het verzamelen en vasthouden van geld en spullen. Geld is de graadmeter voor succes en maatschappelijke status. Dat is de betekenis die mensen zelf aan het geld hebben gegeven en collectief serieus nemen. Zo serieus dat we vaak vergeten om werkelijk te leven en te genieten.

Degene met veel geld heeft nooit genoeg en streeft naar meer. Zijn of haar leven wordt geregeerd door talloze gedachten en angsten over het instandhouden of vergroten van vermogen. Degene met weinig geld heeft eerder zorgen over het (niet) kunnen nakomen van financiële verplichtingen. Het maakt dus niet zoveel uit of iemand veel of weinig geld bezit. Geldangst hebben we op z’n tijd allemaal in meer of mindere mate.

Hoeveel gelukkiger zullen we zijn als het geld werkt voor ons, en niet andersom? Welke innerlijke vrijheid krijgen we als we daadwerkelijk zelf de baas zijn over ons eigen geld en leven? Ergens zal een goede balans te vinden zijn tussen hart en verstand. 

Erna Knipscheer - 15:18 @