Financieel Vitaal
Hulp bij geldzorgen via jouw werkgever

Portfolio

Beste bezoeker,

Ik ben Financieel Vitaal Coach Erna Knipscheer. Mijn grote kracht ligt in het individueel financieel coachen van particulieren en ondernemers in privé. Mijn specialiteit is geldgedrag. Daarom volg ik de bachelor Toegepaste Psychologie in aanvulling op mijn aanwezige kennis uit de financiële dienstverlening. Ik coach graag mensen met een combinatie van financiële-, psychische-, emotionele- en gedragsproblemen.

Ik ben baas over eigen geld. Ik help andere mensen de regie te nemen over hun eigen financiën, in plaats van dat geld of de sociale omgeving hun keuzes bepaalt. Ik ben supporter van self efficacy ofwel zelfeffectiveit. Ik stimuleer geloof in het eigen kunnen succesvol te zijn bij het oplossen van financiële probleemsituaties.

De kern van mijn coaching is: wat kan ik doen met wat ik heb? 

Belangrijk is om eerst te bepalen wat een coachee op een bepaald moment in het leven aankan. En waarmee hij/zij hulp nodig heeft in de combinatie van mijn rollen als financieel adviseur en persoonlijk coach. Afhankelijk van de uitkomst van deze draagkrachtanalyse en de financiële omstandigheden maak ik voor elke cliënt een programma op maat.

Kijk hieronder en ontdek zelf hoe anderen over mij spreken. Op verzoek verstrek ik graag referenties van de opdrachtgevers waarvoor ik in het verleden heb gewerkt en/of nog steeds actief ben.

Financieel Vitaal Coach - Erna Knipscheer

Dit zeggen mensen over mij...

Dit zeggen mensen over mij...

Sander L. (Medewerker): Door de ziekte van Parkinson in de situatie gekomen dat ik 100% ben afgekeurd. Dan komen er behoorlijk wat vraagstukken op je af. Naast de vragen als hoe verloopt de ziekte, komen ook behoorlijk wat financiële vraagstukken voorbij. Ik was gelukkig zelf behoorlijk goed voorbereid en had me behoorlijk ingelezen. Maar toen mijn toenmalige werkgever voorstelde om een budget coach mee te laten kijken, heb ik direct ja gezegd. Dat was een hele goede zet. Erna gaf met name vertrouwen en hele goede tips bijvoorbeeld over het versneld aflossen van de hypotheek. Door tweemaal wat extra geld te storten hebben we de einddatum met een jaar of 4 a 5 vervroegd. Erna heeft ons rust en vertrouwen gegeven op het moment dat onze wereld op zijn kop stond en door die rust konden we ons richten op onze pubers en het leren omgaan met een progressieve en ongeneeslijke ziekte.

Renate K. (HR-Manager): Wat doe je als werkgever wanneer je medewerker financiële problemen heeft? Je wilt de medewerker helpen, maar tegelijkertijd wil je je niet mengen in privézaken. Bovendien heb je geen idee waar te beginnen, want de problemen gaan vaak veel verder dan financiën alleen. Dan is het heel fijn om en professional zoals Erna Knipscheer in te schakelen. Zij doorziet snel wat op korte termijn nodig is, zodat de medewerker weer ‘lucht’ krijgt door bijv. afspraken te maken over betalingsregelingen. Tegelijkertijd maakt ze een plan voor de lange termijn. Kortom: Erna Knipscheer ontzorgt zowel de werkgever als de werknemer!

Evert B. (Cliënt Humanitas): In het verleden had ik mijn woning te koop staan maar dmv verschillende aspecten stagneerde de verkoop waardoor het voor mijn frustrerend was en een emotionele gebeurtenis. Maar dank zij iemand in mijn vriendenkring kwam ik in contact met Erna Knipscheer wie graag mijn wilde helpen om deze ingewikkelde situatie op te lossen. Door haar ervaring en inzicht op financieel gebied en de goede adviezen werd de verkoop weer op de goede baan geleid waardoor de woning alsnog werd verkocht zodat ik nu mag wonen en genieten van een huurappartement. Erna Knipscheer is een financieel coach wie de mens persoonlijk benaderd en problemen serieus neemt.

Mary S. (Financieel Planner): Mooi Mens met hart voor Financieel Vitaal.

Ben H. (Coördinator Humanitas) Deelnemers aan het project Tandem van Humanitas, waar ik ruim 12 jaar coördinator van was, kwamen binnen met vragen op het gebied van eenzaamheid en sociaal isolement. Meer dan 80% van hen had onderliggend ook andere problematiek m.n. administratief en financiëel. Toen Erna zich in 2010 aanmeldde als vrijwilliger, had zij al veel ervaring als financiëel planner/-coach en wilde deze graag inzetten om juist die onderliggende problematiek, die vaak zelfs oorzaak bleek van sociaal isolement, te helpen oplossen en zo voor de deelnemer een evenwichtiger en sterkere situatie te creëren. In het kader van afspraken met Humanitas waren de koppelingen tussen deelnemer en vrijwilliger bewust bedoeld voor een periode van maximaal 1 jaar. Die bleek vaak te kort om de koppeling tot succes te brengen, maar Erna boekte resultaat door emotionele problemen, vaak ontstaan door financiële problemen, praktisch aan te pakken in een vroeg stadium van de koppeling: of zoals ze het zelf verwoordde: door mens te zijn, met en voor elkaar.

André van L. (Financieel Planner) Erna heeft een passie voor de financiële wereld, maar ook een passie voor de mens. Erna wil mensen echt verder helpen. Ieder mens is waardevol en heeft kwaliteiten. Geld is daarbij een middel en geen doel. Je krijgt pas echt waarde door het waardevolle in de mens te zien en dat waardevolle "kapitaal" te activeren. Rijk of arm, jong of oud, ondernemer of werknemer. Bij Erna is iedereen welkom. Ze heeft een inclusieve manier van werken.

Hier staat mijn voetafdruk...

Hier staat mijn voetafdruk...

Stichting Persoonlijke Financiën: Financieel Planner van het Jaar 2008

Nefit - Bosch: Financieel Huisarts en Financieel Vitaal Coach

Kaak Food Production Systems: Financieel Vitaal Coach

Lovink Technocast: Financieel Vitaal Coach

Lifedesign4u: Financieel Leefstijl Coach

Vereniging Humanitas: Vrijwillig Schuldhulpmaatje

Sensire: Financieel Coach Particulieren & Ondernemers

ROZ Groep: Ondernemerscoach

ING-Bank: Financieel Adviseur

Rabobank: Financieel Adviseur

ABN-Bank: Financieel Adviseur

a.s.r.: Accountmanager Hypotheken

Het HypotheekHuis: Hypotheek- en Financieel Adviseur

Univé: Verzekeringsadviseur Particulieren & Ondernemers

Anewlearning: Opleidingen Financiële Dienstverlening

Avans+: Docent en Ontwikkelaar Opleiding Financial Life Budgetcoaching / Vaardighedentrainingen Financieel Adviseurs / Corrector Hogeschoolexamens Financiële Planning

Lindenhaeghe: Docent en Ontwikkelaar Opleidingen Financiële Dienstverlening

IFK: Docent en Ontwikkelaar Opleidingen Financiële Dienstverlening

New Financial Forum: Ambassadeur New Financial Forum

Cito: Ontwikkelaar van Examenvragen Wft-Examens

CDFD - DUO: Constructeur Examenvragen voor de Wft Centrale Examenbank

Wolters Kluwer: Auteur redactionele artikelen Vakblad Financiële Planning

VVP - Magazine: Auteur redactionele artikelen

Women in Business: Initiator Ondernemersnetwerk voor Vrouwen